www.AnonimowiZarlocy.org
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Medytacja na dzień 06-09-2010

Kiedy jedne drzwi do szczęścia zamykają się, otwierają się drugie. Często jednak tak długo patrzymy na zamknięte drzwi, że nie dostrzegamy tych, które zostały nam otwarte.

Helen Keller

To koniec. A miałam taką nadzieję. Co się stało?

Stało się to, że Bóg ma dla mnie inne plany. Jeśli trzymam się tego, co się nie udało i nie może się udać, nie zobaczę niczego innego. Jeśli będę jęczała nad tym, co mi się wydawało, że chciałam, stracę to, co dzieje się pod moim nosem. Moja Siła Wyższa wie, czego mi trzeba. Jeśli przypomnę sobie drzwi, które się kiedyś przede mną zamknęły, okaże się, że za każdym razem moje życie zmieniło się na lepsze, choć wtedy byłam odmiennego zdania. I tym razem nie będzie inaczej.

Bóg jest reżyserem tego przedstawienia, nie ja. Kiedy zacznie się następny akt, chcę być gotowa.

Na dzisiaj:  Jestem gotowa zostawić minione szczęście i wiem, że w ten sposób otwieram się na nowe przeżycia. Może teraz tego nie widzę, ale wierzę, że tak się stanie.

Forum rozpowszechniające idee AŻ Strona Główna Forum rozpowszechniające idee AŻ

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podziękowanie dla "administracji" forum...
Autor Wiadomość
R2D2 
;>

Wysłany: 2008-09-07, 21:45   Podziękowanie dla "administracji" forum...

Cytat:
Medytacja na dzień 07-09-2008
Żaden człowiek nie może sprawiedliwie krytykować lub potępić innego, ponieważ naprawdę żaden go nie zna.
Sir Thomas Brown

Witajcie,
czasem zaglądam na forum i źle się czuję czytając posty zawierające (przynajmniej tak to odbieram) dużo, moim zdaniem, niesprawiedliwej krytyki na forum odnośnie osób obsługujących forum. Ponieważ trochę się znam wiem jak trudno jest takie forum utrzymać w "dobrym stanie" a co dopiero rozwijać.

Jeśli ja na czymś mało się znam staram się najpierw pytać, prywatnie a nie publicznie, a potem ewentualnie publicznie, zanim zgłoszę uwagi. Moje doświadczenie mówi mi, że sprawy, które są zgłaszane przez użytkowników, jeśli są błędami są znane wcześniej przez "administrację" tylko albo nie ma możliwości albo czasu na ich naprawienie. Często też oczekiwanie na poprawienie czegoś pozwala mi uczyć się cierpliwości, a także uświadamia mi, że nie jestem pępkiem świata i być może ktoś ma ważniejsze sprawy niż załatwianie moich postulatów, choćby słusznych. Staram się też myśleć co ja mogę poprawić i zaoferować pomoc (też prywatnie a nie publicznie - odrobina pokory nigdy mi nie zaszkodzi) a nie proponować w stylu: "uważam że fajnie byłoby gdybyś zrobił/zrobiła". Uważam to za właściwsze.

Wobec tego chciałem złożyć podziękowania Administratorce i Moderatorkom za ich pracę, szczególnie w obliczu ostatnich zmian, moim zdaniem, na lepsze.

christelle 

Wysłany: 2008-09-07, 22:01   

Ja również chcę wyrazić wdzięczność i szacunek wszystkim obsługującym forum, nasze forum jest przecież bardzo ważnym narzędziem zdrowienia.
Dziękuję za umieszczenie adresu do zamawiania płyt, już parę osób skorzystało. Pozdrawiam! christelle

marta7 
MARAT

Wysłany: 2008-09-08, 07:52   

Ten cytat dziala w moim odczuciu w obie strony. Odczuwam ogromna przykrosc, ze jestem odosobniona w dwustronnym rozumieniu tego cytatu.
Ostatnio zmieniony przez zuzia 2008-09-09, 04:58, w całości zmieniany 1 raz  

marta7 
MARAT

Wysłany: 2008-09-08, 07:56   

Odczuwam tez rozczarowanie i czuje sie wprowadzona w blad, bo weszlam w temat, ktory uznalam za cieply, bezpieczny i pozytywny ("POdziekowania") a srodku poczulam lodowaty prysznic nauk moralnych. To wywoluje we mnie dyskomfort.

dorotal 

Wysłany: 2008-09-08, 11:07   

Podoba mi się, że powstał ten temat.

polusia 
Paulina

Wysłany: 2008-09-08, 11:28   

Zgadzam sie z Arturem i ja rowniez raz jeszcze dolaczam sie do podziekowan :)

marta.d 

Wysłany: 2008-09-09, 08:38   

R2D2 napisał/a:
Cytat:
Medytacja na dzień 07-09-2008
Żaden człowiek nie może sprawiedliwie krytykować lub potępić innego, ponieważ naprawdę żaden go nie zna.
Sir Thomas Brown

W pełni się zgadzam z myśla sir Thomasa Browna. Myślę też, że jest bardzo ważne, żebym umiała rozgraniczyć krytykę osoby od krytyki jej działania. Osoby nigdy nie znam do końca, ale gdy jej działanie mnie dotyka, mam prawo się bronić. Z kolei ktoś inny może po prostu nie mieć wiedzy, w jaki sposób to działanie mnie dotknęło, więc i ja oczekuję, że nie będzie mnie z góry krytykował/potępiał.

W dyskusjach na Forum AŻ (zresztą nie tylko) znajduję też trzeci "klocek" układanki: sprawy, stany, czasem po prostu dolegliwe, zwłaszcza, gdy problem ciągnie się długo i przeszkadza sporej grupie osób. Cóż bardziej naturalnego, niż dzielenie się tym, co boli lub przeszkadza, w oczekiwaniu, że ktoś powołany problemy te rozwiąże, lub nawet w proponowaniu rozwiązań? Czuję swoje prawo - zgodnie z Tradycją 2 - do zgłaszania wszelkich wniosków i postulatów.

Jestem na Forum AŻ ok. półtora roku i myślę, że wiele się nauczyłam.
Chcę być uczciwa i spontaniczna. Wyrażam radość z tego, co mnie cieszy (podoba się, pomaga mi) i niepokój z tego, co mi przeszkadza lub utrudnia proces zdrowienia. Nie chcę zachowywać się biegunowo: potępiać w czambuł ani wychwalać (jedno i drugie to oceny). Chcę pozostawać sobą: konsekwentną, spokojną, nie raniącą nikogo, ale też dbałą o swój dobrostan. Tak na Forum, jak w życiu.

Niepewna 

Wysłany: 2010-02-01, 21:15   

Dziękuję Administracji Forum za zauważone przeze mnie dzialania porządkujące. Jeśli można mieć śmiałość to poproszę też o poprawki w tytułach ( chodzi o błędy ortograficzne, które utrudniają wyszukiwanie wątków). Jeśli admini nie mają czasu to mogę zaoferować wyszukanie tych tematów z błędem w tytule, ale Was poproszę o dokonanie tych poprawek już od strony technicznej, bo ja nie mam dojścia do pewnych funkcji. Już kiedyś deklarowałam pomoc w tej sprawie, ale potem zniechęciłam się :oops: za co z góry i z dołu przepraszam. Proszę tylko o info który z moderatorów chciałby ze mną powspółpracować. Wiem, że jest to możliwe, żeby hurtem poprawić błędy w tytułach wątków, więc mam nadzieję, że nie nadwyrężam Was moją propozycją.

Mam też prośbę o pomoc w korzystaniu z wyszukiwarki. Nie zawsze mogę wyszukać wątek (przez wyszukiwarkę), choć wiem, że on na pewno jest na forum. Zauważyłam, że wiele postów ma na początku znaczek ( nie wiem jak on się nazywa, ale przypomina zniekształcony romb). Ten znaczek jest widoczny, gdy wchodzę do głównego działu np. Sprawy techniczne Forum. Widoczne są tu wszystkie założone tematy. KIlkakrotnie już zauważyłam, że tematy, których nie znajdowałam poprzez wyszukiwarkę mają właśnie ten znak przed tytułem.Wydaje mi się więc, że przyczyną problemu z wyszukiwaniem postu jest ten właśnie znak przed tematem. Nie wiem co on oznacza i czy jest potrzebny.

Asia-Adminka 

Wysłany: 2010-02-02, 19:12   

Niepewna napisał/a:
Jeśli można mieć śmiałość to poproszę też o poprawki w tytułach ( chodzi o błędy ortograficzne, które utrudniają wyszukiwanie wątków). Jeśli admini nie mają czasu to mogę zaoferować wyszukanie tych tematów z błędem w tytule

1. To oczywiście leży w kompetencji moderatorów a nie administratora :)
2. W porozumieniu z moderatorami możnaby poprzestać na zgłaszaniu takich postów, tą sama droga jaką się to robi w przypadku wypowiedzi łamiących regulamin. No ale oczywiście moderatorzy musieliby wyrazić zgodę na tę formę, top tylko moja sugestia.

Niepewna napisał/a:
Wiem, że jest to możliwe, żeby hurtem poprawić błędy w tytułach wątków, więc mam nadzieję, że nie nadwyrężam Was moją propozycją.

A ja nie mam takiej pewności i musiałabym sprawdzić ;)

Niepewna napisał/a:
Zauważyłam, że wiele postów ma na początku znaczek ( nie wiem jak on się nazywa, ale przypomina zniekształcony romb).

Przeprowadzę małe 'śledztwo; i napiszę jak coś będę wiedzieć.

Niepewna 

Wysłany: 2010-02-02, 20:27   

OK Asiu. Jestem w kontakcie z adminami tymi co się piszą na zielono :wink: :) Jak już będziesz wszystko na pewno wiedziała to daj im znać proszę, a oni pewnie się do mnie odezwą.

Asia-Adminka 

Wysłany: 2010-02-02, 21:45   

Niepewna napisał/a:
OK Asiu. Jestem w kontakcie z adminami tymi co się piszą na zielono

To znaczy z moderatorami :) Przepraszam jeśli jestem upierdliwa, ale to jednoznacznie określa kompetencje i podział zajęć :)

Ten znaczek, o którym piszesz, moim zdaniem, pojawia się przy tytułach tych wątków w których znajduje się choć jedna Twoja odpowiedź. Nie spodziewam się, żeby to miało wpływ na działanie wyszukiwarki, bo próbowałam wyszukać jakieś frazy i wątki z tym znaczkiem mi się pojawiały w wynikach.

Ponieważ kwestia tej wyszukiwarki to jakby trochę osobny temat, to może napisz mi na PW konkretnie jakich fraz próbowałaś szukać i które wątki się nie pojawiały w wynikach. Choć kilka przykładów, żebym mogła przetestować.

Arya 

Wysłany: 2010-02-27, 17:30   

(nie wiem czy dobrze umiejscawiam ten mój post ale) chciałam nadmienić, że dziękuję za takie wyczesane avatary;)
Superaśne i chyba będę je zmieniać codziennie.

Cloudie 

Wysłany: 2010-02-27, 17:32   

:mrgreen:

Zmorażycia 
szukam sensu

Wysłany: 2010-02-28, 07:51   

avatary fantasy wydają mi się zbyt mrrrrroczne.... ale zmiana się przyda;)

dotka 

Wysłany: 2010-02-28, 09:27   

:mrgreen: :mrgreen: lubie czarny humor.ale czuje sie dobrze majac staly avatar,a nie zmieniajac,przyzwyczajam sie,stara krowa :D choc to juz moj drugi,stary w pewnym momancie juz do mnie nie pasowal,poczulam,ze sie zmienilam,chcialam byc bardziej otwarta i ladniejsza :lol:
Nie muszę martwić się o jutro, czy o dzień wczorajszy, ani zabiegać o swoją pomyślność. To Bóg reżyseruje dla mnie cały ten spektakl i nie chcę dziś niczego przegapić. Nadzieja i chęć są trampoliną, z której odbijam się ku zdrowieniu.Wybieram bycie szczęśliwą – i pozwalam sobie na szczęście.

marta.d 

Wysłany: 2010-03-01, 08:03   

Zmorażycia, żyję nadzieją, że przyjdzie dzień kiedy zobaczę Cię w avatarowym okienku kolorową, wesołą, z żywo bijącym pulsem :lol:

Zmorażycia 
szukam sensu

Wysłany: 2010-03-06, 23:17   

marta.d, ;* :mrgreen:

Odpowiedz do tematu